Forskningssentre for miljøvennlig energi

Forskningssentre for miljøvennlig energi

Energiuka 2009 logoHøydepunktet under Energiuka 2009 blir offentliggjøringen av hvilke forskningsmiljøer som blir utnevnt til Forskningssenter for miljøvennlig energi (FME). Fem-syv norske forskningsmiljøer på topp internasjonalt nivå får den prestisjefylte betegnelsen.

Energiuka 2009 4.5- februar i Oslo vil vise hvor langt vi er kommet på ulike felter innenfor miljøvennlig energi. Teknomedia er med på informasjonssiden.

Kampen om å bli et FME-senter er hard blant de 17 som fikk bli med videre etter den første silingsrunden i september. Nå har de frist til 3. desember med å skrive en full søknad. I tillegg til prestisjen er hvert av sentrene som blir valgt ut, sikret finansiering på rundt 100 millioner kroner over åtte år. Alle søkerne vil bli presentert i forbindelse med Energiuka 2009.

Energiuka 2008 ble en stor suksess med åpning av kronprins Haakon og en dansende overrekkelse av Energi21-strategien som hovedinnslag.

Energiuka 2009
Forskningssentre for miljøvennlig energi (FME)